Werken bij de Examencommissie

Vacatures

 

Vaste medewerkers

 

Wij zoeken: 

Lees de vacature op werkenvoorvlaanderen.be en solliciteer voor 30 juni 2022. 

 

Freelance medewerkers

We hebben een uitgebreid netwerk van toetsontwikkelaars, examinatoren, assessoren en correctoren die ruime ervaring hebben in het secundair onderwijs of volwassenenonderwijs in Vlaanderen. Heb jij ook interesse om freelance voor ons te werken?

Ook voor toezicht in het examencentrum kan je je altijd kandidaat stellen. 

 
Meer info?
  • Welke opdrachten zijn er voor externe medewerkers?

Je kan als externe medewerker aan de slag als opsteller, examinator, corrector of toezichter.

  • Wanneer kom jij in aanmerking voor een opdracht als opsteller, examinator of corrector?

Je hebt een lesopdracht in het secundair onderwijs en beschikt over een pedagogisch diploma. Je mag gepensioneerd zijn of op TBS als je niet langer dan 2 jaar geleden voor de klas stond.

  • Wanneer kom je in aanmerking voor een opdracht als toezichter:

Je bent leerkracht of ondersteunend personeel uit het secundair, lager of kleuteronderwijs. Je mag gepensioneerd zijn of op TBS.

  • Welke vergoeding krijg je?

Je krijgt een vergoeding voor het werk dat je voor ons verricht. Een examinator of toezichter krijgt ook een onkostenvergoeding voor de verplaatsing. De vergoeding is belastbaar, verplaatsingsonkosten zijn dat niet.

  • Hoe kan je je kandidaat stellen?

Schrijf je in met dit inschrijvingsformulier. Je krijgt onmiddellijk een automatische bevestiging van je inschrijving. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en nodigen je uit voor een introductiesessie als we werk hebben voor een medewerker met jouw profiel.

Word freelance examinator voor mondelinge taalexamens

Voor mondelinge taalexamens schakelen we ervaren leraren in die samen met een vaste medewerker examens Nederlands, Frans, Engels en Duits afnemen bij ons in Brussel. Deze leraren werken deeltijds of voltijds in een school maar geven zich ook op om regelmatig te komen examineren. Sommigen doen dat 1 dag per week, anderen 2 keer per maand. De frequentie is bespreekbaar.

Het is natuurlijk een mooie bijverdienste maar de belangrijkste drijfveer voor leraren blijkt de onderlinge uitwisseling van toetsexpertise te zijn. Je komt terecht in een gedreven team dat de luxe heeft om 100% bezig te zijn met toetsontwikkeling en evaluatie. Je krijgt uitgewerkte opdrachten en beoordelingswijzers, de nodige opleiding en professionele ondersteuning. Je leert nieuwe collega’s kennen en je doet ideeën op voor je eigen toetspraktijk.

Stel je kandidaat