Hoe meld je je aan?

1

 

 

In de inkomhal van het Consciencegebouw is er een onthaalpunt van de Examencommissie. Als kandidaat moet je alleen binnenkomen in het gebouw. Om die reden zorgen we ervoor dat we je onmiddellijk aan de ingang kunnen opvangen. De onthaalmedewerker zal daar:

  • beslissen of je examen hebt in de extra examenruimte op de benedenverdieping of in het examencentrum.
  • eventueel vragen om nog even buiten te wachten als het te druk is bij het aanmelden.
  • controleren of je een mondmasker draagt.
  • controleren of je een kleine draagtas bij je heb met je persoonlijke spullen.

2

 

Voor je het examencentrum binnenkomt, ontsmet je je handen. Het ontsmettingsproduct staat goed zichtbaar voor je aan de aanmeldbalie komt.

Let bij het aanschuiven voor de aanmeldbalie goed op de markeringen en houd 1,5 m afstand.

3

 

Je gaat naar de aanmeldbalie, die afgeschermd is met plexiglas. Je toont je identiteitskaart en laat ze scannen vanop afstand. Heb je een paspoort of voorlopig identiteitsbewijs, dan meldt de onthaalmedewerker je manueel aan.

4

 

Je krijgt bij het aanmelden 1 examensticker. Je hebt geen tweede sticker meer nodig omdat we iedereen na het examen via melding automatisch een aanwezigheidsattest bezorgen. Zo moet je na het examen niet meer langs de balie.

5

 

Je gaat onmiddellijk naar de examenruimte en gaat zitten op de examenplaats die we je geven. Je legt je identiteitskaart goed zichtbaar op je tafel. Je blijft op die plaats tot het einde van het examen. Je mag tijdens het wachten nog wat studeren. Voor de start van het examen neem je je balpen, sluit je je koptelefoon of oortjes aan op de jack kabel van je computer en berg je al je andere spullen, ook je telefoon, op in je draagtas en zet je de tas onder je stoel.

Is het verantwoord om examen af te leggen?

We nemen alle maatregelen die nodig zijn om het veilig te houden in het examencentrum. daarvoor hebben advies gevraagd aan experts. Maar we rekenen ook op jouw verantwoordelijkheidszin. Heb je koorts, ben je kortademig, moet je niezen of hoesten of heb je smaak- en reukverlies? Blijf dan thuis. Je krijgt geen niet-deelname. Stuur ons een melding zodat we later met je kunnen bespreken wat we kunnen doen.

Als we vaststellen dat je ziek bent, vragen we je om het examencentrum onmiddellijk te verlaten.

Behoor je tot een risicogroep? Heb je diabetes, een hart-long-of nieraandoening of een verzwakt immuunsysteem? Contacteer ons via een melding voor je je inschrijft voor je examen. Wij nemen contact met je op om te bespreken of het verantwoord is dat je examen komt afleggen.

Waarom moet je een mondmasker dragen?

Onze belangrijkste maatregel is overal en altijd minstens 1,5 meter afstand houden. Maar in het examencentrum komen er toch nog altijd vrij veel mensen over de vloer en moeten we op vele zaken tegelijk letten. Met een mondmasker hebben we een extra garantie voor iedereen.

Waarom mogen ouders of begeleiders niet mee in het gebouw?

We moeten het aantal mensen in het examencentrum beperken om de veiligheid van iedereen te garanderen. Daarom hebben we voorlopig ook geen wachtruimte. Je neemt uiteraard je tijd om een goed examen af te leggen maar verder houd je je aanwezigheid in het gebouw zo kort mogelijk.

Voelt het onwennig om alleen binnen te komen en ben je een beetje ongerust? Zeg het tegen de onthaalmedewerker en laat het eventueel op voorhand weten via een melding. We doen ons best om je zo goed mogelijk op te vangen.

Waarom moet je je persoonlijke spullen meebrengen in een kleine draagtas?

Je zal je persoonlijke spullen tijdens het examen onder je stoel moeten zetten. We mogen de lockers van het examencentrum voorlopig niet gebruiken. 

Wij willen een kleine tas die makkelijk onder je stoel past. Je mag geen losse spullen mee binnenbrengen. Grote reistassen, helmen en andere zaken die niet in je tas passen, komen het gebouw niet binnen. Wij kunnen ze niet voor jou bewaren. Houd er rekening mee want je kan geen examen afleggen als je zaken bij je hebt die je niet kan opbergen.