Hoe leg je veilig examen af?

1

 

Lees bij de start van je examen alle instructies op het startscherm en test eerst je geluid. Sluit je koptelefoon of oortjes aan op de jack kabel die we aan elke examencomputer hebben bevestigd. Breng geen airpods mee want die kan je niet gebruiken. Voer de geluidstest uit voor je begint aan het examen.

Werkt het geluid niet, dan meld je het onmiddellijk aan de toezichter.

2

Documenten die je mag raadplegen tijdens je examen, zetten we in een digitale versie op je examencomputer. We proberen papieren documenten zoveel mogelijk te vermijden in het examencentrum.

Vind je de documenten niet terug op je computer, meld het onmiddellijk aan de toezichter.

3

Staat in je vakfiche dat je een grafische rekenmachine mag gebruiken op het examen? Dan gebruik je de rekenapps van geogebra die we op elke examencomputer hebben staan. Je brengt je rekenmachine dus niet mee naar het examencentrum.

Oefen op voorhand goed met de rekenapps van geogebra. Alle uitleg staat op onze website examencommissiesecundaironderwijs.be

4

Heb je tijdens je examen een technisch probleem? Verwittig onmiddellijk de toezichter. Kan die het niet oplossen, dan waarschuwt hij een collega die je de nodige technische ondersteuning zal komen bieden. Blijf rustig. We voorzien voor elk examen voldoende tijd zodat een kort oponthoud geen effect mag hebben op je uiteindelijke examenresultaat.

5

Klaar met je examen? Neem je identiteitskaart, balpen en koptelefoon of oortjes en berg ze op. Verzamel alle documenten zoals je kladblad en eventueel ook je schriftelijke examen en leg ze in de bak die we aan de uitgang van de examenruimte voorzien. De toezichter zal checken of je alles afgeeft. Wij scheiden kladbladen en examens zelf. Daar moet je je geen zorgen over maken. Verlaat de examenruimte via de aangeduide route.

Ben je een balpen, koptelefoon of oortjes vergeten?

Vraag aan de toezichter een balpen. We hebben voldoende balpennen in voorraad. Je moet de balpen niet teruggeven na het examen. Heb je geen koptelefoon of oortjes, dan krijg je een headset in een plastic tasje. Steek de headset na het examen opnieuw in het plastic tasje en leg het bij het buitengaan op de tafel van de toezichter.

Hoe helpen we je bij een technisch probleem?

Als je een technisch probleem hebt, dan verwittig je onmiddellijk de toezichter. Hij zal je proberen te helpen op 1,5 meter afstand. Moet er toch iets aan je computer gebeuren en moet de toezichter dichterbij komen, dan gebruikt hij handschoenen en vraagt hij je om even afstand te nemen. Aangezien er veel minder kandidaten dan normaal in een examenruimte zitten en de onderlinge afstand vrij groot is, is dat zeker haalbaar en zullen de andere kandidaten weinig of geen hinder ondervinden van de interventie. We hebben in elk lokaal ontsmettingsproduct, zodat je ook even je handen kan ontsmetten als je niet gerust bent.

Mag je tijdens het examen naar het toilet?

In principe niet. Vlakbij de examenruimtes zijn er toiletten. Kom op tijd en ga voor je binnengaat in de examenruimte nog even naar het toilet. Is het uitzonderlijk toch nodig, verwittig dan de toezichter. Hij zal iemand roepen om je te begeleiden van en naar het toilet. Als je opnieuw het examencentrum binnenkomt, ontsmet je je handen.