Examenplanning tot 15 augustus

Kijk bij jouw studierichting in welke volgorde we de examens afnemen tussen de dag dat we weer mogen starten en 15 augustus.

Lees onderaan deze pagina bij Meer info ook alle bijkomende info.
 

 

 

 

 
Meer info
  • Hoe kan je inschrijven voor een inhaalexamen?

Vanaf het moment dat we weten dat we mogen heropenen, plannen we alle examens in de examenkalender van het platform. Je krijgt dan een melding en zal jezelf kunnen inschrijven op de inhaalexamens. We geven voorrang aan kandidaten die een examen gepland hadden tussen 16 maart en 17 juli. Alleen zij zullen kunnen inschrijven voor een bepaalde datum. Daarna mag iedereen inschrijven op de overgebleven plaatsen.

  • Tot wanneer lopen de inhaalexamens?

Vanaf de dag dat we mogen starten tot maximum 15 augustus zullen we doorlopend inhaalexamens organiseren. In elke studierichting staan de vakken verspreid over vele weken. We hebben geprobeerd om niet meer dan 1 vak per week te zetten. Dat is echter niet altijd gelukt.

  • Heb je voor elk vak maar 1 examenbeurt?

Ja, we organiseren voor elk vak 1 examenbeurt. Pas na 15 augustus hebben we een nieuwe examenreeks met alle vakken. Als er veel kandidaten zijn voor 1 vak, dan organiseren we uiteraard wel voldoende examensessies.

  • Kan je je uitschrijven voor een inhaalexamen?

Ja, dat mag. Doe dat zeker als je toch beslist om niet deel te nemen. Zo geef je iemand anders de kans. Je krijgt geen niet-deelname, ook al schrijf je de dag voor het examen nog uit. We houden de lege examenplaatsen zo lang mogelijk beschikbaar voor iedereen.

Maar als je inschrijft, moet je wel examen komen doen. Kom je niet, dan krijg je een niet-deelname. Denk eraan dat de examenplaatsen beperkt zijn de komende tijd.

  • Wanneer is er een planning voor mondelinge examens en praktijkexamens?

De mondelinge examens die plaatsvinden in het het examencentrum en de praktijkexamens plannen we pas in als we het examencentrum hereopenen en exacte data hebben. We organiseren ze ook wel voor 15 augustus.

Op 20 april starten we wel al met mondelinge examens via videogesprek in de derde graad aso, kso en tso. Kandidaten die een examen gepland hadden tussen 16 maart en 17 juli krijgen voorrang bij de inschrijving. Vanaf 13 april staan de examens gepland in het platform en kunnen deze kandidaten zich inschrijven.

  • Zijn er ook nieuwe inzages gepland?

Ja. Als we het examencentrum heropenen, organiseren we eerst 2 dagen inzages. Zo kan je komen kijken wat er bij je vorige examen is misgelopen en kan je je beter voorbereiden op je volgende examenbeurt.