Nieuws

Juli 2017

Wij zoeken freelance assessoren en simulanten

Kandidaten in de derde graad bso behalen niet alleen een diploma maar stromen ook rechtstreeks door naar de arbeidsmarkt. Hun examenprogramma moet daarom meer zijn dan een reeks klassieke examens. De kandidaten moeten praktijkervaring bewijzen. Dat doen ze met een portfolio, interview en twee assessments. 
 
In Kantoor-Kantooradministratie en gegevensbeheer bewijzen kandidaten dat ze de competenties hebben van een administratief medewerker en onthaalmedewerker. In Kantoor-Logistiek die van een administratief medewerker en magazijnier. 
 
Voor deze nieuwe types van examens zoeken we freelance medewerkers. Klik op freelance assessor of freelance simulant voor meer info.

Heb je interesse? Contacteer ons via de website.

 

Mei 2017

Nieuw examenreglement: flexibeler als het kan, strenger als het moet

Elk reglement kan regelmatig een update gebruiken. Zo kan je inspelen op evoluties en actuele noden. Vanaf 12 mei hebben we een nieuw examenreglement. Enerzijds kunnen we door de digitalisering inspelen op de vraag van kandidaten naar meer flexibiliteit. Anderzijds moeten we strenger zijn voor kandidaten die onze organisatie onder druk zetten door niet of onvoldoende voorbereid op te dagen op geplande examens.

Januari 2017

Allemaal tegelijk examens plannen niet mogelijk op EC-platform

De Examencommissie neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat het EC-platform zo snel mogelijk weer normaal functioneert. Kandidaten kunnen al een hele tijd niet of nauwelijks examens plannen. Ze houden het platform constant in de gaten en gaan heel vaak online. Dat is heel terecht. Het bewijst dat de Examencommissie heel wat gemotiveerde kandidaten heeft.

Hoe meer mensen tegelijk inloggen, hoe groter de kans dat er problemen ontstaan. We willen dat alle kandidaten zo snel mogelijk weer kunnen plannen, maar moeten enkele maatregelen nemen. We zetten de planning opnieuw open maar niet voor iedereen tegelijk. Het is de enige manier om overbelasting te voorkomen.

 

Geleidelijke toegang tot het EC-platform

We hebben de kandidaten in groepen verdeeld die we geleidelijk toegang geven tot het platform. De verdeling van de groepen is gebaseerd op het aantal kandidaten per studierichting. En op het aantal examens dat kandidaten in die groepen nog moeten plannen.

We geven geen exacte uren door maar laten kandidaten per groep toe tot het platform, afhankelijk van de drukte die ze kunnen veroorzaken. We beginnen met groep 1. Als het vlot loopt laten we groep 2 toe en tenslotte groep 3. Het kan tot morgen duren voor alle kandidaten weer kunnen plannen.

  • Groep 1: alle kandidaten uit de eerste graad, tweede graad, kandidaten uit de derde graad aso en kso
  • Groep 2: kandidaten uit de derde graad tso
  • Groep 3: Kandidaten uit de derde graad bso

We hopen dat de problemen nu snel van de baan zijn en bieden nogmaals onze oprechte excuses aan. 

 

Een nieuwe aanpak voor bso

Op 1 maart 2017 wijzigen we het aanbod aan studierichtingen voor de derde graad bso. We geven ook een hele nieuwe inhoud aan de specifieke vakken van de studierichtingen.

We willen met de nieuwe examenprogramma’s beter aansluiten bij de arbeidsmarkt. Kandidaten zullen meer dan vroeger moeten bewijzen dat ze competenties hebben verworven waarmee ze onmiddellijk aan de slag kunnen in een reële werkomgeving. Ze zullen hun praktijkervaring moeten bewijzen, een portfolio samenstellen en een assessment doorlopen.

De studierichting Kantoor wordt als eerste aangepast. Kandidaten kunnen vanaf 1 maart 2017 kiezen tussen het nieuwe examenprogramma voor Kantoor/Kantooradministratie en gegevensbeheer of voor de nieuwe studierichting Kantoor/Logistiek.

De studierichtingen Organisatiehulp/Organisatieassistentie en Publiciteitsgrafiek/Publiciteit en illustratie verdwijnen op 1 maart uit ons aanbod. Na de infosessie van 23 februari kunnen kandidaten niet meer inschrijven voor deze studierichtingen.

Hoewel we op 1 maart starten met de nieuwe studierichtingen, krijgen kandidaten die nu al bezig zijn in de derde graad bso tot eind december 2018 de tijd om hun studierichting af te werken. Vanaf 1 januari 2019 kan je enkel nog examens afleggen in de nieuwe studierichtingen Kantoor Kantoor/Kantooradministratie en gegevensbeheer en Kantoor/Logistiek.

 

EC-platform offline maar niet gehackt

Het EC-platform is onbereikbaar door technische problemen. In tegenstelling tot geruchten die circuleren, is het platform niet gehackt. Kandidaten mogen gerust zijn dat er op geen enkele manier is ingebroken in de achterliggende databank. Er zijn geen gegevens gestolen of gewijzigd.

De problemen zijn veroorzaakt door een overbelasting van het platform toen de nieuwe examenplanning online kwam. We hopen dat het platform in de loop van volgende week opnieuw beschikbaar is. Blijf de examenplanning volgen via de website of contacteer 1700.

Bekijk de examenplanning voor de komende dagen:

 

Technische problemen EC-platform

Het EC-platform is tijdelijk niet beschikbaar. We hebben technische problemen. Dat is vooral vervelend voor kandidaten die de komende dagen examen hebben. Daarom kunnen kandidaten de planning voor de komende dagen tijdelijk raadplegen via onze website. We geven de vakken, de locatie en de tijdstippen door. Is die informatie onvoldoende, dan kan de kandidaat bellen naar het gratis nummer 1700. De medewerkers van 1700 beschikken over een volledige planning en kunnen elke kandidaat persoonlijk verder helpen.

Voor andere vragen moeten kandidaten even geduld hebben tot de technische problemen opgelost zijn. Ze stellen nu best geen vragen over examenresultaten, het plannen van examens, het inschrijven voor een infosessie of een inzage van een examen.

We doen er alles aan om het EC-platform zo snel mogelijk weer online te hebben en vragen begrip voor de tijdelijke problemen.

Archief